ALGEMENE VOORWAARDEN BIJ VERKOOP OP AFSTAND

Datum laatste aanpassing: April 2021

Wij nodigen u uit om onze Algemene Voorwaarden bij Verkoop op afstand ("AVV") te lezen alvorens een aankoop op afstand te maken, in het kader van een gepersonaliseerde winkelafspraak, per telefoon of videoconferentie met een van onze winkels die deze dienst aanbieden. Houd er rekening mee dat elke aankoop die in dit verband wordt gedaan, de volledige aanvaarding van deze AVV impliceert.


De AVV zijn van toepassing tussen u, als consument voor niet-professionele doeleinden, en wij, de onderneming SMCP Belgique waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te Marcel Thirylaan 77, Box 4, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, België, ingeschreven in de kruispuntbank der ondernemingen onder het ondernemingsnummer 0875.342.846. Houd er rekening mee dat deze Algemene Voorwaarden onderhevig zijn aan wijzigingen, aangezien wij het recht voorbehouden om deze Algemene Voorwaarden op elk moment te wijzigen in overeenstemming met wijzigingen in de regelgeving. We willen graag specificeren dat huidige voorwaarden de AVV zijn die van kracht zijn op het moment van het plaatsen van uw bestelling en die op u van toepassing zullen zijn.


Voor elke vraag, en als u uw antwoord niet heeft gevonden in deze AVV, kunt u rechtstreeks telefonisch contact opnemen met onze Klantenservice op 026 20 06 11 van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 13 uur..


 1. 1. Hoe kunt u onze producten op afstand bestellen?
 2. 2. De prijzen van onze producten
 3. 3. Hoe betaalt u uw bestelling?
 4. 4. De levering van uw bestelling
 5. 5. Wat zijn onze retour-, restitutie- en omruilvoorwaarden?
 6. 6. Welke garanties gelden er voor uw producten?
 7. 7. Uw persoonlijke gegevens
 8. 8. Aansprakelijkheid en overmacht
 9. 9. Wat als we het niet eens zijn?

1. Hoe kunt u onze producten op afstand bestellen?U kunt uw favoriete artikelen bestellen via onze gepersonaliseerde boodschappenservice op afstand, per telefoon of per videoconferentie. U kunt uw afspraak via uw geprefereerd kanaal direct boeken op onze website:
Bestellen is eenvoudig!


 • - Reserveer uw sessie voor het winkelen op afstand op onze website in een van onze winkels die deze dienst aanbieden, of bel ze rechtstreeks;
 • - Selecteer met onze adviseurs uw artikelen, de gewenste maat en geef aan onze adviseur aan dat u ze wilt bestellen. Uw adviseur zal u vertellen welke leveringsmethode beschikbaar is (levering in de winkel - de lijst van winkels die in aanmerking komen voor levering in de winkel is beschikbaar op onze website);
 • - Zodra uw bestelling is afgerond, ontvangt u een e-mail met een samenvatting van uw bestelling en een beveiligde betalingslink;
 • - Kies uw betaalmethode (zie hieronder het artikel "Hoe betaalt u uw bestelling? "voor meer informatie over de betalingsmethoden), lees en accepteer alle AVV en ga verder met de beveiligde betaling van uw bestelling. De betaling van uw bestelling impliceert de volledige aanvaarding van deze verkoopsvoorwaarden;
 • - Uw bestelling is gevalideerd! U ontvangt dan een e-ticket ter bevestiging van uw bestelling.

Door het plaatsen van een bestelling verklaart u dat u minstens 18 jaar oud bent en dat u handelingsbekwaam bent (of, als u minderjarig bent, dat u ouderlijke toestemming heeft om uw bestelling te plaatsen).


Zodra uw bestelling door ons is voorbereid, wordt deze zo snel mogelijk voor u beschikbaar gesteld in de geselecteerde winkel.


Het kan gebeuren dat we gedwongen zijn om uw bestelling te annuleren om een legitieme reden, bijvoorbeeld :

 • - wanneer u een bestelling heeft kunnen plaatsen terwijl uw product in de tussentijd niet meer beschikbaar is: wij zullen u zo snel mogelijk informeren en het bedrag van uw artikel zo snel mogelijk terugbetalen;
 • - wanneer er een technische fout optreedt tijdens uw betaling;
 • - wanneer de productbeschrijving een kennelijke fout inhoudt (bijvoorbeeld wanneer er een fout in de essentiële kenmerken van het product is geslopen, of wanneer er een duidelijk onredelijke prijs wordt weergegeven);
 • - wanneer we frauduleus gebruik van uw account of gerelateerde bestellingen vinden;
 • - als we redelijkerwijs geloven dat u onze AVV heeft geschonden.

2. De prijzen van onze productenDe prijzen van onze producten worden u in euro's, inclusief alle belastingen, aangegeven door uw adviseur tijdens uw winkelbezoek. Zij houden rekening met de belasting over de toegevoegde waarde (BTW) en eventuele reducties die van toepassing zijn bij de toepassing van onze commerciële activiteiten die gelden op de dag van uw bestelling.


Houd er rekening mee dat aankopen die waarschijnlijk onderworpen zijn aan een BTW-teruggave direct in de winkel moeten worden gedaan. Geen enkel verzoek om teruggave van BTW kan toegelaten worden bij een aankoop op afstand.


3. Hoe betaalt u uw bestelling?De betaling van uw bestelling wordt gedaan door te klikken op de beveiligde betalingslink die wij u per e-mail, per creditcard sturen (Visa, MasterCard, Maestro, China Unionpay, JCB, Discover, Diners).


Na bevestiging van uw betaling door onze betaaldienstverlener wordt uw bankrekening gedebiteerd voor het totale bedrag van uw bestelling.


Wij willen u geruststellen dat al uw transacties veilig zijn en voldoen aan de geldende wettelijke bepalingen: ze vinden plaats binnen een strikt kader van vertrouwelijkheid en encryptie van al uw gegevens bij onze betaaldienstverlener.


Wij hebben op geen enkel moment toegang tot uw persoonlijke gegevens met betrekking tot uw betaalmiddelen, in het bijzonder uw creditcardgegevens, en wij slaan deze niet op onze servers op.


4. De levering van uw bestellingUw bestelling wordt gratis geleverd in de winkel die u heeft gekozen tijdens het bestellen bij onze adviseur.

Bij het plaatsen van uw bestelling wordt een geschatte levertijd voor uw artikelen opgegeven. Houd er rekening mee dat het kan worden verlengd tijdens drukke periodes (privéverkoop of bijvoorbeeld tijdens de solden).

In geval van een te late of geen levering nodigen wij u uit om telefonisch contact op te nemen met onze klantendienst op 026 20 06 11 van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 13 uur.


5. Wat zijn onze retour-, restitutie- en omruilvoorwaarden?Specifieke bepalingen met betrekking op COVID.


In de huidige gezondheidscontext en tijdens de volledige periode van administratieve sluiting van onze winkels, geven wij u een totale termijn van 30 dagen vanaf heropening van onze winkels in België om uw producten aan ons terug te bezorgen, zonder dat u ons vooraf op de hoogte hoeft te brengen van uw herroeping.


U heeft de keuze tussen twee opties om het product dat u niet past terug te bezorgen:


 • - Post-lockdown retour: U beschikt over een termijn van 30 dagen vanaf de heropening van onze winkels in België om het product dat u niet past terug te bezorgen. Deze teruggave kan gebeuren in al onze winkels in België (uitgezonderd warenhuizen, aangesloten winkels en outlets - de lijst is beschikbaar op onze website https://be.claudiepierlot.com/).
 • - U heeft de mogelijkheid om uw product aan ons terug te bezorgen in een van onze twee Parijse "click&collect" verkooppunten die voor dit doel geopend zijn, en dit met strikte inachtneming van de gezondheidsregels:
  • - Waar en wanneer? In de in aanmerking komende winkels waarvan de lijst beschikbaar is op onze website https://be.claudiepierlot.com/.

Wij herinneren u eraan dat onze verkooppunten gesloten blijven en dat alleen "click&collect" diensten zullen worden geleverd tijdens de sluitingsperiode van de winkels ten gevolge van de lockdown.


De producten die u aan ons wilt terugbezorgen moeten nieuw zijn (het etiket van het artikel mag niet zijn afgesneden), niet versleten zijn, niet bevuild zijn en in de originele verpakking worden terugbezorgd, of anders in een verpakking die een gelijkwaardige bescherming garandeert. Indien dit niet het geval is, kan de winkel uw terugzending weigeren.


Om het terugbezorgen van uw producten te vergemakkelijken, geven wij u een totale termijn van 30 dagen na ontvangst van uw bestelling om uw producten in de winkel aan ons terug te bezorgen, zonder dat u ons vooraf op de hoogte hoeft te stellen van uw herroeping.


Houd er rekening mee dat de Europese regelgeving in principe voorziet in een herroepingstermijn van 14 dagen na ontvangst van uw bestelling, om ons op de hoogte te stellen van uw wens om een product dat u niet past terug te bezorgen. U moet uw product dan zonder onnodige vertraging en uiterlijk 14 dagen na de datum van uw herroeping terugsturen.


5.1 Hoe retourneert u uw bestelling?


De producten die u aan ons wilt terug bezorgen moeten nieuw zijn (het etiket van het artikel mag niet zijn afgesneden), niet versleten zijn, niet bevuilden teruggestuurd zijn in de originele verpakking, of bij gebrek daaraan, in een verpakking die een gelijkwaardige bescherming garandeert.


Om een artikel dat u niet past terug te bezorgen, moet u binnen 30 dagen na ontvangst van uw producten naar een van onze winkels gaan (met uitzondering van warenhuizen, aangesloten winkels en outlets - de lijst van onze winkels is beschikbaar op onze website).


5.2 Wanneer krijg je je geld terug?


Zodra uw retourzending in de winkel is geaccepteerd, kunt u een terugbetaling of een tegoedbon van gelijke waarde aanvragen.


In het geval van een terugbetaling, verbinden wij ons ertoe om u het bedrag dat overeenkomt met het / de geretourneerde product (en) zo snel mogelijk en niet later dan 14 dagen na de datum van retournering van uw product naar de winkel terug te betalen.


Uw terugbetaling wordt rechtstreeks overgemaakt op de rekening van de bankkaart die is gebruikt om de bestelling te betalen. U ontvangt een e-mail ter bevestiging van de terugbetaling zodra de terugbetaling door onze systemen is gevalideerd.


De producten die u aan ons wilt terug bezorgen moeten nieuw zijn (het etiket van het artikel mag niet zijn afgesneden), niet versleten zijn, niet bevuild en teruggestuurd zijn in de originele verpakking, of bij gebrek daaraan, in een verpakking die een gelijkwaardige bescherming garandeert.


5.3 Wilt u uw artikel in de winkel omruilen?


U heeft de mogelijkheid om het (de) bestelde product(en) op afstand in de winkel te ruilen. Om dit te doen:


 • - Ga naar de dichtstbijzijnde winkel (met uitzondering van warenhuizen aangesloten winkels en outlets);
 • - Binnen een termijn van maximaal 30 dagen na ontvangst van uw bestelling;
 • - Met het product of de producten die u wenst te ruilen. Ze moeten nieuw zijn (het etiket van het artikel mag niet zijn doorgesneden), niet versleten zijn, niet bevuild en teruggestuurd zijn in hun oorspronkelijke verpakking, of bij gebrek daaraan, in een verpakking die een gelijkwaardige bescherming garandeert. Indien dit niet het geval is, kan de winkel de omruiling weigeren en dient u uw producten te houden;
 • - En neem de e-mailbevestiging van uw bestelling en uw identiteitskaart mee. De omruiling van uw artikel gebeurt op basis van de prijs die u bij de bestelling heeft betaald, afhankelijk van de beschikbare voorraad in de winkel.

6. Welke garanties gelden er voor uw producten?Onze producten genieten van de wettelijke garanties, d.w.z. de wettelijke garantie op conformiteit en de garantie voor verborgen gebreken. Als verkoper zijn we effectief gehouden voor:


 • 1. Gebreken aan conformiteit van de producten die u koopt, onder de voorwaarden van artikel 1649quater van het Burgerlijk Wetboek. De wettelijke garantie van conformiteit is van toepassing wanneer uw product een gebrek aan conformiteit vertoont, bijvoorbeeld wanneer uw product niet functioneert in overeenstemming met het gebruik dat er normaal verwacht van wordt, of wanneer het niet overeenkomt met de gegeven beschrijving;
 • 2. en zijn verborgen gebreken. De garantie voor verborgen gebreken dekt u wanneer uw product een verborgen gebrek heeft, d.w.z. een gebrek dat niet zichtbaar is op het moment van de verkoop en dat het product ongeschikt maakt voor gebruik of dat het gebruik ervan sterk vermindert.

Let op: de wettelijke garantie op conformiteit en de garantie op verborgen gebreken kunnen niet van toepassing zijn in geval van misbruik van uw producten of het niet naleven van de onderhoudsvoorwaarden van uw product (vermeld op onze labels of op onze retouchers).


Als u handelt binnen de wettelijke garantie van conformiteit, dan :


 • - geniet u van een periode van twee (2) jaar vanaf de levering van het product om te handelen;
 • - kan u kiezen tussen de herstelling of vervanging van het product;
 • - bent u vrijgesteld van de verplichting om het bewijs te leveren dat het goed niet in overeenstemming is met de voorschriften, gedurende de eerste 6 maanden na de levering van het goed.

De wettelijke garantie van conformiteit geldt onafhankelijk van enige commerciële garantie die eventueel verleend werd.


U kunt besluiten om de garantie voor verborgen gebreken toe te passen. In dit geval kunt u kiezen tussen het annuleren van de verkoop of het verlagen van de verkoopprijs.


7. Uw persoonlijke gegevensWij behandelen uw persoonlijke gegevens met de grootst mogelijke zorg en vertrouwelijkheid.


Voor meer informatie over het beheer van uw persoonlijke gegevens, evenals het versturen van onze commerciële aanbiedingen en nieuwsbrieven, kunt u ons Privacybeleid of ons Cookie Charter, dat toegankelijk is op onze website http://www.mediateurfevad.fr

De Europese Commissie stelt u ook een online platform voor geschillenbeslechting ter beschikking dat toegankelijk is op het volgende adres
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=FR

Als we helaas niet tot een minnelijke schikking kunnen komen, dan zijn de Belgische rechtbanken bevoegd en is het Belgische recht van toepassing.